Hlavní obsah

Vrahem ženy na Svitavsku byl pravděpodobně její bývalý manžel

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Devětašedesátiletou ženu, kterou nalezli policisté 20. listopadu bez známek života v rodinném domě ve Svitavách, s největší pravděpodobností zavraždil její bývalý, o rok starší, manžel. Ten ležel mrtev vedle své oběti.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Pro upřesnění příčin úmrtí devětašedesátileté ženy a sedmdesátiletého muže byla hned po nálezu nařízena soudní pitva. Pitva potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí, ovšem jak zemřel muž, není dosud jasné.

„K přesnému určení jeho smrti je nařízeno znalecké zkoumání. S největší pravděpodobností došlo mezi bývalými manželi k rozepři, kterou muž řešil násilím,“ uvedla v pondělí Právu mluvčí východočeské policie Iva Marková.

Podle svědectví obyvatel z domu se čtyřmi byty tuto starší dvojici příliš dobře nikdo neznal. Nikdo za tu dobu nezaznamenal ani nějaké rozepře mezi touto dojicí. Obyvatelé pouze vypověděli, že starší pár se nastěhoval do domu letos v létě.

Podle policistů je pravděpodobné, že muž po svém hrůzném činu spáchal sebevraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám