Hlavní obsah

Znásilnil nezletilou dívku, aby měl otčím radost

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Násilná loupež a znásilnění nezletilé dívky. To jsou trestné činy, za něž státní zástupce žaluje 21letého Pavla Bouzka z Chocně na Orlickoústecku. Na loupeži se s Bouzkem podílela i jeho o rok starší bývalá spolužačka Markéta Richterová.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Pavel Bouzek se svým advokátem v soudní síni

Článek

Bouzek letos v létě znásilnil náhodně vybranou nezletilou dívku, když ji pod hrozbou zabití donutil, aby s ním šla na odlehlé místo.

„Odhadoval jsem, že je jí asi šestnáct let. Dal jsem na zem bundu a řekl jí, aby sil lehla. Pusu jsem jí zalepil páskou, aby nekřičela. Měla strach, bylo to na ní vidět. Svlékl jsem ji a znásilnil, pak jsme vedle sebe seděli a já jsem jí vyprávěl, že jsem to udělal kvůli otčímovi, aby měl radost, že půjdu do vězení. Je proti mně, nechce, abych chodil domů a pořád říká, že patřím za mříže. Při tom jsem brečel a omlouval jsem se jí. Ona slíbila, že mě neprozradí, pak se mnou rozdělila o čokoládu a když jsme se rozcházeli, dala mi dvacet korun. Moc lituji, že jsem to udělal, byla nevinná a já jí ublížil,“ popisoval soudcům s pláčem událost, která jej přivedla do vazby.

Dívka dodnes trpí psychickými problémy, prokazatelně způsobenými prožitým znásilněním. Soudci mají naplánováno vynesení rozsudku na úterý, oběma obžalovaným hrozí až dvanáct let vězení.

Soudí ho i pro loupež

Bouzek je souzen i za loupež, kterou podle obžaloby spáchal letos v lednu. Případ začal v pondělí projednávat trestní senát Krajského soudu v Hradci Králové. Loupeže se podle obžaloby spolu s bývalou spolužačkou Richterovou dopustil v Chocni. Seděli v jednom z místních barů a byl tam také bezdomovec, který údajně Bouzkovi dlužil 200 korun.

„Chtěl jsem, aby mi dluh vrátil, ale říkal, že nemá peníze. Byl jsem vytočený, měl jsem v sobě pár piv,“ vypověděl Bouzek. Přiznal, že venku muže napadl pěstmi a kopanci, přičemž Richterová se také přidala.

„Obžalovaní muži způsobili těžkou újmu na zdraví, která bezprostředně ohrožovala jeho život,“ konstatoval v žalobě Vacek.

Zkrvavený bezdomovec jim řekl, že má nemocné srdce, a tak jej obžalovaní odtáhli do blízkého parku a dali mu lék, který měl u sebe. Při tom mu Bouzek ukradl z kapsy osmdesát korun. Pak zavolali záchranku a pohrůžkami muže přinutili, aby lékařům a policii namluvil, že mu zranění způsobil neznámý útočník.

Richterová řekla, že bezdomovce znala z baru, kde jej často potkávala. „Vždycky si mě tak divně prohlížel. Jednou jsem viděla, jak člověku, který odešel na WC, odlil z jeho sklenice pivo,“ vysvětlovala, proč se s Bouzkem na útoku podílela.

Reklama

Výběr článků

Načítám