Hlavní obsah

Pro pár stokorun a láhev ubili starého muže sekyrou

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Dvaaosmdesátiletého slabého starého muže surově utloukli v jeho domku v Mistřicích - Javorovci v okrese Uherské Hradiště čtyři muži. Ukradli mu pak pár stokorun a láhev alkoholu.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O zadržení čtveřice mužů, z nichž dva byli ve věku 48 a další 44 a 26 let, informovala mluvčí Jihomoravské policejní správy Soňa Svobodová.

"Nebohého ubitého muže našel soused 29. listopadu v jeho domku. Stařeček zemřel na následky těžkých zranění hlavy,“ sdělila Svobodová. Podle některých informací měla být smrtícím nástrojem sekera. Do domku se násilníci dostali bez problémů, důvěřivý senior měl odemčeno. 

Kriminalistům pomohly poznatky lidí z obce, zejména informace o pohybu čtyř mužů ve vozidle. Upozornili i na registrační značku vozu a muže popsali. Kriminalistům se díky tomu podařilo zadržet podezřelé a obvinit je z vraždy s loupežným motivem.  

"Na dva muže byla uvalena vazba, další jsou stíháni na svobodě. Pachatelům hrozí až 15 let za mřížemi nebo výjimečný trest,“ řekla Svobodová.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám