Hlavní obsah

Za smrt 13letého fotbalisty padla obvinění

– Třebíč
Právo, Jana Pechová

V případu úmrtí 13letého chlapce, kterého letos v srpnu v Přibyslavicích na Třebíčsku zabila nezajištěná fotbalová brána, padla obvinění. Za trestný čin ublížení na zdraví jsou stíháni tři činovníci tamní tělovýchovné jednoty. Informovala o tom třebíčská policejní mluvčí Marcela Lavická.

Článek

Nadějný fotbalista si osudné prázdninové odpoledne krátil s kamarádem čas na hřišti před tréninkem. Odstavená duralová brána však nevydržela chlapcovo houpání a zřítila se i s hochem tak nešťastně, že ho na místě usmrtila.

„Byl vypracován znalecký posudek, v němž znalec uvedl, že přenosné fotbalové branky musí být vždy zajištěny proti převrácení. Vzhledem k tomu, že branky se po ploše fotbalového hřiště v Přibyslavicích přemisťují podle potřeb tréninku všech mužstev fotbalového oddílu, je za zajištění přenosných fotbalových branek odpovědný provozovatel hřiště,“ shrnula k závěrům policejní práce Marcela Lavická.

V dané věci bylo zahájeno trestní stíhání proti třem mužům, kteří jsou odpovědni za provoz hřiště. Sazba v daném paragrafu vyměřuje až pět let odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám