Hlavní obsah

Za úmrtí dívky na Bulovce byla obviněna zdravotní sestra

Právo, Novinky, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za úmrtí 17leté pacientky v pražské nemocnici na Bulovce padlo jedno obvinění. Jde o sestru, která o pacientku pečovala. Vedení nemocnice ji přeřadilo na administrativní práce.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Nemocnice Na Bulovce

Článek

Dívka na Bulovce absolvovala operaci břišních orgánů, která prý dopadla úspěšně. Během následného pobytu na jednotce intenzivní péče jí však byla vpravena do těla vysoká dávka draslíku, což byla podle pitvy příčina smrti.

Zdravotní sestra, která pacientku ošetřovala, patřila podle pracovníků nemocnice ke zkušeným členkám personálu. Na vině mohla být údajně i závadná náplň od výrobce. Nemocnice bude muset pro policii projít všechna úmrtí na JIP z poslední doby pro případ, že by některé případy vykazovaly shodné znaky. 

„Toto úmrtí bylo vyhodnoceno jako mimořádná událost,“ řekla Právu mluvčí nemocnice Sabina Petrtýlová.

„Rodině zesnulé byla vyjádřena hluboká účast a fakultní nemocnice Bulovka je s příbuznými v kontaktu,“ dodala mluvčí.

Zda nemocnice rodinu odškodní, Petrtýlová neřekla. Prý bude záležet na výsledku policejního vyšetřování a případného soudního procesu.

Jednou z vyšetřovacích verzí je, že někdo dívce přidal do infuze chemikálie s draslíkem. Policie zjišťuje, zda šlo o omyl nebo o vraždu. [celá zpráva]

Podle informací Primy mohl dívce někdo přidal do infuze chlorid nebo hydroxid draselný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám