Hlavní obsah

Pokus ujet policistům traktorem muži nevyšel

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Překvapení připravil v noci na úterý policistům řidič traktoru, kterého chtěli zastavit před obcí Měnín na Brněnsku. Na místo zastavení řidič stočil stroj do svahu, kudy chtěl ujet na přilehlé pole. Sám se však chytil do pasti, když traktor v měkké půdě zapadl. Pak se přiznal, že traktor ukradl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Muži se s traktorem nakonec ujet nepodařilo. Ilustrační foto.

Článek

Hlídka zastavovala traktor pomocí stopky na svém vozidle. „Řidič ale změnil směr jízdy a snažil se vyjet do svahu na přilehlé pole, kam by se policejní hlídka se služební octavií rozhodně nedostala,“ řekl mluvčí policie Roman Pittner.

V měkké půdě však traktor uvízl, kola mu prokluzovala a řidič i s traktorem zůstal v pasti, kterou si sám přichystal. Policisté vystoupili z vozidla, došli k traktoristovi, který se stále se zařazeným rychlostním stupněm a prokluzujícími koly pokoušel neúspěšně, ujet.

„Nakonec vypnul motor a vystoupil. V zápětí se přiznal, že traktor asi před půl hodinou odcizil z uzamčeného areálu zemědělského družstva ve Vážanech nad Litavou,“ doplnil Pittner.

Šestatřicetiletého traktoristu policisté zadrželi, je trestně stíhán pro trestné činy krádeže a neoprávněného užívání cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám