Hlavní obsah

Soud řeší údajné znásilnění zákaznice občerstvení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ze znásilnění čtrnáctileté dívky se před senátem ostravského krajského soudu zodpovídá Vietnamec Phan Van Doc. Podle obžaloby sexuálně zneužil mladou zákaznici provozovny občerstvení ve Fulneku na Novojičínsku, kde pracoval jako kuchař. Obžalovaný ale vinu odmítá.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mladý Vietnamec u soudu popírá znásilnění čtrnáctileté zákaznice.

Článek

Podle obžaloby přišla čtrnáctiletá dívka 10. června do restaurace se svou mladší sestrou a objednala si oběd. Vietnamec údajně zneužil toho, že v restauraci v tu dobu nikdo nebyl, zatáhl dívku do kuchyně, kde jí svlékl a zneužil.

Ke znásilnění nedošlo, státní zástupkyně však vzhledem k novele trestního řádu přesto případ kvalifikuje jako dokonané znásilnění.

Čtyřiadvacetiletý Vietnamec, který v České republice žije od roku 2006, však tvrdí, že se ničeho špatného nedopustil a dívka, kterou znal od vidění, ho křivě obvinila. Přiznal, že ji v inkriminovaný den obsluhoval, k ničemu ale mezi nimi nedošlo. „Nechápu, proč to tvrdí,“ říká Phan Van Doc.

Na čí straně je pravda, by měli v následujících dnech soudu pomoci odpovědět předvolaní svědci i soudní znalci. Hlavní líčení je naplánováno až do pátku, kdy by mohl padnout rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám