Hlavní obsah

Lupiči brutálně napadli starostu jedné z obcí na Frýdecko-Místecku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Maskovaní lupiči v polovině minulého týdne brutálně přepadli starostu jedné obce na Frýdecko-Místecku. Ten utrpěl vážné zranění v obličeji a skončil v nemocnici. Lupiči při přepadení spoutali také členy jeho rodiny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policie po pachatelích pátrá.

Článek

Přepadení nemá podle prvních informací souvislost s politikou a motiv je pravděpodobně loupežný. Útok se odehrál minulou středu večer na starostově pozemku.

„Dva muži maskovaní kuklami a ozbrojení pistolí se vrhli na rodinu, která přijela ke svému domku. Majitele domu několikrát udeřili pěstí do obličeje, spoutali jeho manželku a dítě. Prohledali dům a když žádné peníze v domě nenašli, posbírali všechny peníze, které měli manželé u sebe. Nakonec ukradli jejich auto, kterým odjeli,“ popsal incident mluvčí policie Ivan Žurovec.

Napadený muž podle něj utrpěl středně těžké zranění. Uloupený automobil policisté později našli druhý den ráno odstavený u prodejny potravin v obci Lubno. K průběhu útoku, možnému motivu a k rozsahu zranění se napadený muž nechtěl vyjadřovat. „Nebudu k tomu nic říkat,“ řekl pouze.

Po pachatelích policie pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám