Hlavní obsah

Voják skončil kvůli distribuci marihuany v rukou policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vojáka podezřelého z výroby a distribuce drog zadrželi v sobotu při společné akci příslušníci Vojenské policie a Policie ČR. Uvedl to mluvčí Vojenské policie Jan Čermák.

Foto: Reuters

Článek

Podle něj muž pěstoval konopí, z něhož vyráběl marihuanu. Drogu distribuoval do civilního prostředí, případná distribuce vojákům je předmětem dalšího šetření, uvedl mluvčí.

Zadržením podle něho vyvrcholila akce Ryba, v jejímž rámci monitorovali policisté činnost vojáka téměř rok. V té době údajně pěstoval ve sklepě domu hydroponním způsobem konopí seté. Pěstoval ho prý také ve skleníku na své zahradě.

Armáda se v posledních dnech potýká s řadou skandálů. Ve čtvrtek zveřejnila případ čtyř českých vojáků, kteří během působení v misi v Kosovu ve druhé polovině října údajně kouřili marihuanu či hašiš. Všichni byli postaveni mimo službu a záležitost řeší Vojenská policie.

Počátkem týdne byli z armády propuštěni tři vojáci, kteří projevili sympatie s nacismem. V pondělí musel odejít Lukáš Sedláček, jenž se přiznal, že spoluzakládal a pomáhal cvičit extremistickou organizaci White Justice. Ta údajně připravovala teroristické útoky a plánovala únosy policistů a "vysoce postavených Židů". V úterý byli z armády propuštěni Jan Čermák a Hynek Matonoha, kteří během nasazení v afghánské misi nosili na přilbách znaky divizí SS.

V pátek pak policie na ministerstvu obrany zadržela tři jeho zaměstnance podezřelé z držení a šíření dětské pornografie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám