Hlavní obsah

Ženě se čtyřmi dětmi, které shořel dům, pomáhá, kdo může

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělá pod Pradědem

S obrovskou vlnou solidarity se setkala matka čtyř nezletilých dětí Veronika Hejsková z Domašova, místní části Bělé pod Pradědem,. Ve středu ráno kvůli požáru přišla o střechu nad hlavou. Podporu jí ihned přislíbila obec a stejně tak se ji okamžitě začali hlásit s nabídkou pomoci i místní občané.

Foto: Petr Marek, Právo

Hasiči, ač dělali, co mohli, zachránili jen torzo domu.

Článek

„Žena i s dětmi nyní již bydlí a mají i nejnutnější prostředky k životu,“ řekl Právu v pátek starosta Bělé Miroslav Kružík (nezávislý). Azyl rodině samoživitelky podle něj nezištně poskytli manželé, kteří ve svém domě mají volný byt.

„Mohou tam žít půl roku a to jen za energie a vodu. My za tu dobu paní Hejskové najdeme trvalé bydlení,“ uvedl Kružík s tím, že jednorázově obec ženě zatím poskytla deset tisíc korun.

„Počítáme ale i s další pomocí. Řešit to budeme příští týden. Paní totiž v provizorním bytě ještě nemá ledničku, pračku a podobné věci,“ konstatoval Kružík a vyzvedl všechny občany, kteří rovněž ženě neváhali pomoci.

Dětem lidé koupili školní aktovky

„Bylo jich hrozně moc. Dětem třeba koupili školní aktovky a nějaké oblečení. Až jsem se bál, aby některých věcí nebylo příliš,“ dodal starosta.

„Všem děkuji. S něčím podobným jsem vůbec nepočítala. Přece jen, v dnešní době má každý svých starostí dost. Strašně si podpory vážím. Jen se hrozím toho, co bude po zimě, kdy budu muset byt, v němž nyní jsme, opustit. Snad něco seženu,“ řekla Právu v pátek bez dalších podrobností dojatá Hejsková, která jen těžko hledala slova.

Plameny její jednopodlažní dřevěný domek zachvátily ve středu ráno, přičemž oheň ho prakticky celý zničil, byť hasiči dělali, co mohli. Nikdo nebyl zraněn.

„Příčinou požáru byla technická závada na kouřovodu,“ řekla Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková s tím, že škoda byla vyčíslena na 700 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám