Hlavní obsah

Muž píchal pervitin vlastnímu synovi

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Pět obviněných z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů je výsledkem jedné z největších akcí proti výrobcům drog, kterou zorganizovali kriminalisté na Vsetínsku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Policejní akce s názvem Radon trvala několik měsíců,“ informovala ve čtvrtek Právo mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. V jednom z případů zjistili, že jeden z obviněných vedl k užívání drog dokonce i vlastního syna. Částka, kterou obvinění mohli získat z prodeje drog, se pohybuje ve stovkách tisíc korun.

„Čtyřicetiletý muž ze Vsetína, který byl v minulosti za výrobu a prodej drog několikrát odsouzen k nepodmíněnému trestu, se po propuštění opět začal věnovat trestné činnosti. Všechno naučil i svého syna. Ten poprvé kouřil marihuanu už na prvním stupni základní školy,“ popsala mluvčí.

„V patnácti letech začal užívat pervitin, v šestnácti mu ho otec prý začal sám aplikovat nitrožilně. Nejdříve mu drogu dával zadarmo, později za ni chtěl peníze nebo mu syn sháněl léky, které se k výrobě metamfetaminu používají. Dnes osmnáctiletý chlapec pravidelně kouří marihuanu a aplikuje si pervitin. Obě drogy nabízel, dával a prodával svým vrstevníkům. Také jeho policisté museli obvinit z trestného činu.“

Objevena i pěstírna

Další tři obvinění na výrobě a prodeji drog spolupracovali. Čtyřiapadesátiletý muž z Čech jezdil na Slovensko a do Polska, kde ve velkém skupoval léky potřebné k výrobě metamfetaminu, například Nurofen, Stop grip či Modafen. Při domovní prohlídce policisté našli a zabavili několik desítek balení těchto léků.

„U dalšího z obviněných jsme objevili pěstírnu marihuany. Pětatřicetiletý muž si upravil interiér své kuchyně a pod umělým osvětlením zde pěstoval celkem dvaadvacet rostlin konopí. Našly se zde navíc tři plastové nádoby se zpracovanou marihuanou. Obvinění spolu spolupracovali, drogy vyměňovali za marihuanu anebo vše prodávali,“ sdělila Bartíková.

Hlavní aktér, čtyřicetiletý recidivista, skončil ve vazební věznici. Z vězení byl naposledy propuštěn v roce 2007. Hrozí mu, že se tam vrátí až na deset let. Policisté mu dokázali, že pervitin vyráběl i prodával nejméně od roku 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám