Hlavní obsah

Důchodkyně na Brněnsku 20 let týrala svou sestru

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mentorského dozorování nad mladší sestrou se nedokázala vzdát čtyřiasedmdesátiletá seniorka z Brněnska. Její péče se ale postupem doby změnila v šikanu a tyranii, což musela její o dva roky mladší sestra snášet dvě desítky let.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Důchodkyni nepoučil ani podmíněný trest, který nad ní v létě vynesl brněnský krajský soud. V minulých dnech totiž znovu skončila ve vazbě, tentokrát zřejmě půjde za mříže definitivně. Hrozí jí až osm let.

Incidenty vznikaly kvůli tomu, že mladší ze sourozenců nesprávně plnila úkoly typu zamést či pověsit prádlo, které jí starší žena zadávala.

„Seniorka své sestře nejdříve nadávala, pak ji začala i fyzicky napadat. Tahala ji za vlasy, tloukla násadou od smetáku, v návalu vzteku ji také povalila na zem a kopala do ní. V zimě nechávala svou sestru nedostatečně oblečenou stát na mrazu na dvorku,“ popsal soužití policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Žena sestru týrala i v podmínce

V posledních měsících týrání nabíralo na intenzitě a k napadání docházelo už obden. Navíc agresivní seniorka svou sestru pravidelně obírala o důchod a na živobytí jí nechávala jen pár stokorun.

„V létě ženu sice soud potrestal podmínkou, už po čtrnácti dnech jsme ale měli informace, že se chování poškozené mění, a zjistili jsme, že dochází znovu k napadání. Ženu jsme proto znovu obvinili a soud ji vzal do vazby,“ potvrdil kriminalista Jaromír Novotný.

Podle kriminalistů je v podobných případech důležitá pozornost okolí, které na podezřelé jednání může policii upozornit.

Reklama

Výběr článků

Načítám