Hlavní obsah

Při akci Podzim odhalili policisté padělky za 17 miliónů korun

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Padělky zboží za celkem bezmála 17 miliónů korun odhalila o víkendu při kontrolní akci nazvané Podzim cizinecká policie a celníci na tržnicích Folmava a Svatá Kateřina. Jednalo se o nejrůznější oděvy, hodinky, DVD, šperky nebo kožené opasky.

Článek

„Zaměřili jsme se na odhalování padělaného zboží, odhalování nelegální migrace a obchodování s lidmi,“ uvedla mluvčí plzeňského oblastního ředitelství služby cizinecké policie Pavla Lohrová. „Zjišťovali jsme rovněž, zda cizinci dodržují pobytový režim na území České republiky, kontrolovali veřejný pořádek a pátrali po pohřešovaných a hledaných osobách,“ dodala.

Policisté během akce, která proběhla kromě zmiňovaných tržnic také v nočních klubech, hernách či barech na Klatovsku, Chebsku, Tachovsku a Domažlicku, zkontrolovali celkem 573 osob. „Odhalili čtyřicet přestupků proti zákonu o pobytu cizinců na území republiky, za které uložili pokuty v celkové výši šedesát sedm tisíc korun,“ pokračovala mluvčí, podle které v průběhu akce také policisté vypátrali dvě osoby v celostátním pátrání.

„Během akce byl zajištěn státní příslušník Vietnamu, který na našem území pobýval nelegálně. Policisté z cizinecké policie v Chebu s ním v časných ranních hodinách zahájili řízení o správním vyhoštění. Celý případ je v současné době v dalším šetření,“ uzavřela Lohrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám