Hlavní obsah

Žena vzala z firemní pokladny peníze, a pak fingovala přepadení

– Ostrava
Novinky, Jiří Mach

Policie v úterý zahájila trestní stíhání proti sedmatřicetileté servírce z Ostravy Poruby podezřelé ze zpronevěry. Žena si podle policie koncem září v restauraci, kde byla zaměstnána, vzala z kasy bezmála šedesát tisíc korun, které půjčila neznámé osobě. Ta jí ale peníze nevrátila, a tak se žena odhodlala k zoufalému činu. Ve svém podniku zinscenovala přepadení.

Článek

Žena byla zaměstnána jako obsluha restaurace a herny v Ostravě Zábřehu. Během své směny 25. září si měla přisvojit z firemní pokladny částku v hodnotě 59 800 korun, kterou pak půjčila neznámé osobě. Peníze zřejmě chtěla do kasy vrátit, avšak do inventury je stále ještě neměla.

Proto žena oslovila své dva známé, s nimiž posléze sehrála fingované loupežné přepadení, aby tak zakryla způsobené manko v tržbě.

Divadélko se podle policejního mluvčího Petra Svobody mělo odehrát beze svědků. Pro věrohodnost se komplicové vyzbrojili plynovou pistolí.

Trestní stíhání pro trestný čin loupeže se ale v tomto případě zahajovat nebude. "Ba naopak. Skutek bude odložen, jelikož se de facto nestal,“ zdůraznil Svoboda. "Proti mužům však bude zahájeno trestní stíhání pro trestný čin nadržování,“ sdělil Novinkám mluvčí. 

Servírka však svým jednáním způsobila soukromé společnosti škodu ve výši odcizené částky. "Trestní stíhání obviněné je vedeno na svobodě. Až tříletý trest odnětí svobody jí může soud uložit za její jednání,“ uvedla policie.  

Reklama

Výběr článků

Načítám