Hlavní obsah

V Náchodě prodával drogy muž, který mohl být dědečkem svých klientů

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Šestapadesátiletého muže podezřelého z prodeje drog zadrželi v těchto dnech náchodští kriminalisté. Společně s členy krajského pracovního týmu Toxi si tak připsali už třetí úspěšnou akci v posledním zhruba měsíci.

Článek

"Během krátké doby zadrželi již třetího překupníka drog, který postavil svou živnost na distribuci metamfetaminu, dobře známého jako pervitin. Jedná se o šestapadesátiletého muže, který by některým svým obchodním partnerům mohl být dědečkem,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Dotyčného náchodští policisté v těchto dnech zadrželi i s pěti gramy čistého pervitinu připraveného k prodeji. "Muže nedokázal před dobrovolně zvolenou drogovou cestou odradit ani předchozí několikaletý pobyt ve věznici, ze kterého se před krátkou dobou vrátil. To, že ho pobyt v žaláři nenapravil, svědčí i ta skutečnost, že neváhal prodat drogu osobě mladistvé, tedy mladší 18 let,“ dodala Prachařová s tím, že k této skutečnosti bude případný soud přihlížet při zpřísnění trestní sazby.

Další alarmující zprávou pro kriminalisty byla skutečnost, že při nařízené domovní prohlídce našli v bytě podezřelého krátkou střelnou zbraň s plným zásobníkem a nábojem v nábojové komoře, tedy okamžitě připravenou ke střelbě.

Muž není držitelem zbrojního průkazu, proto policisté připravují jeho obvinění i z dalšího trestného činu, konkrétně z nedovoleného ozbrojování. Zbraň navíc odešlou do policejních laboratoří na odbornou expertízu, zda s ní nebyl spáchán nějaký trestný čin a je-li vůbec evidována. Podezřelému za jeho protiprávní jednání hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám