Hlavní obsah

Exkluzivní videozáznam polského běsnění na Letné

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Přípravy na příjezd polských ultras byly ze strany české policie obrovské. Ani nejpřísnější bezpečnostní opatření však nemohla zabránit tvrdému jádru polských hooligans v ničení české metropole. Novinkám se podařilo získat video, které monitoruje polské výtržnosti na pražské Letné a nabízí tak unikátní náhled na to, co se dělo u stadiónu Sparty necelé dvě hodiny před výkopem.

Článek

Před sedmou hodinou večerní dorazilo asi 800 polských fanoušků ke stadiónu na Letnou. Policejní těžkooděnci je doprovázeli až k samotným turniketům u pokladen. [celá zpráva]

Organizátoři vyzvali Poláky k trpělivosti a zatím je do útrob stadiónu nepustili. Nejtvrdší jádro se tak pokusilo prorazit zátarasu organizátorů a vznikla rvačka, ve které museli organizátorům pomoci policejní těžkooděnci.

Rowdies ovšem chtěli řádit, a tak zdemolovali plot na přilehlé dětské hřiště a několik desítek Poláků na něj uteklo. Během několika okamžiků zdemolovali jeho vybavení a dokonce vylomili jeden ze stromů. Policie proti nim okamžitě nasadila jízdu, která je z hřiště vytlačila.

Část polských fandů se poté rozprchla do přilehlých ulic, kde demolovala vše, nač přišla. Neodolalo jim ani dřevěné lešení na domě ve vedlejší ulici. Během soboty policie zadržela celkem 13 osob.

Odjezd bez problémů

Nedělní odjezd polských fanoušků je podle policie zatím bez problémů. Českou republiku zatím opouštějí bez problémů. Při jejich nočních i ranních přesunech na hranice vlaky, auty i autobusy policie nemusela zasahovat u žádné výtržnosti či jiné mimořádné situaci, informovala ČTK.

Reklama

Související články

Polští fanoušci řádí v ulicích Prahy

Do české metropole dorazilo mezi třemi až čtyřmi tisíci polských fanoušků, kteří se pozvolna přesunují ke stadiónu na Letné. Někteří se chovají takřka vzorně,...

Výběr článků

Načítám