Hlavní obsah

U Chomutova se z kamiónu vysypaly škodovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hora Sv. Šebestiána
Aktualizováno

Kuriózní dopravní nehoda zablokovala v pátek dopoledne v Hoře Svatého Šebestiána silnici I/7. Německý kamión, který vezl osobní automobily Škoda, se zde převrátil do příkopu. Z devíti škodovek na korbě se šest vysypalo na silnici. Tah z Chomutova k německým hranicím zablokovaly vyprošťovací práce.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kamión mířil z České republiky do Německa a převážel octavie, fabie a roomstery. Cizinec za volantem pravděpodobně na chvíli usnul. Nehoda zkomplikovala provoz na celé dopoledne, policisté odkláněli dopravu ještě po 13. hodině. 

"Do 11 hodin se čekalo na vyprošťovací techniku. Poté, co dorazil jeřáb, by měly vyprošťovací práce trvat zhruba dvě hodiny," řekla Novinkám policejní mluvčí Marie Pivková s tím, že kamión se převrátil poblíž čerpací stanice ÖMV. 

Způsobená škoda se podle Pivkové vyšplhala skoro ke dvěma miliónům korun. "Škoda na poškozeném nákladu, nákladním voze i krajnici se odhaduje na 1,845 miliónu korun," upřesnila.

"Osobní doprava je odkláněna směrem na Vejprty, nákladní vozy musí využít jiný hraniční přechod," dodala Pivková.

FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám