Hlavní obsah

Policie nemá důkazy pro obvinění bývalého šéfa modernizace služeben Židka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní inspekce údajně nemá dost důkazů na to, aby obvinila bývalého šéfa kanceláře projektů a evropských fondů policejního prezidia Petra Židka. Toho policie zatkla před třemi týdny kvůli podezření z korupce při výběrovém řízení na dodání pojízdných soudních síní. Informoval o tom v pátek Český rozhlas Radiožurnál s tím, že Židkův advokát připravuje trestní oznámení pro křivé obvinění.

Foto: ČTK

Zleva exministr vnitra Ivan Langer a bývalý manažer projektu P 1000 Jiří Židek při otevření zrekonstruované policejní služebny v Praze-Karlíně.

Článek

Inspekce Židka zatkla 21. září, kdy dostal i okamžitou výpověď z práce. Podle ČRo strávil dva dny v policejní cele, obviněn ale nebyl z ničeho. Policejní inspekce se k případu nechce podle mluvčí Martiny Lídlové vyjadřovat.

Na údajnou korupci při zakázce na dodání mobilních soudních síní poukázal podle rozhlasu jeden z detektivů v terénu. Při výslechu na inspekci tuto informaci ale nepotvrdil, uvedl rozhlas.

Židek nastoupil na policejní prezidium jako civilní zaměstnanec za ministra vnitra Ivana Langra (ODS). Na starosti měl především projekt modernizace policejních služeben. Mluvčí policejního prezidia David Kubalák rozhlasu řekl, že důvodem Židkova propuštění z práce bylo to, že odmítl navrhované personální nabídky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám