Hlavní obsah

V tragédii změnila život mladé ženě jediná cigareta

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká nad Vltavou

V tragédii se změnila ve čtvrtek dopoledne pro šestadvacetiletou ženu z Hluboké nad Vltavou jediná cigareta. Těsně před půl desátou jí zřejmě vybuchl v ruce při manipulaci plynový zapalovač. Žena byla po nezbytném ošetření transportována vrtulníkem ve velmi vážném stavu s popáleninami druhého až třetího stupně do popáleninového centra v Praze na Vinohradech.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Právo o tom informovala mluvčí Hasičského záchranné sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů. Dodala, že příčinou výbuchu a vážných popálenin mladé ženy mohla být i jiná výbušná či hořlavá látka, která se v její blízkosti v okamžiku, když si zapalovala cigaretu, vyskytovala.

„Vše je zatím v šetření. Naše jednotka dorazila na místo krátce po půl desáté, to již ale byli na místě dobrovolní hasiči z Hluboké a také záchranáři, jimž naši lidé pomáhali při prvním ošetření zraněné. Naštěstí nedošlo k požáru bytu, kde k nehodě došlo,“ uvedl operační důstojník hasičů Zdeněk Malkovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám