Hlavní obsah

Prášek na poště zmobilizoval záchranný systém, lidé museli do sprchy

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Obavy a strach vyvolal v pondělí dopoledne neznámý prášek černé barvy, který objevili zaměstnanci poštovního úřadu v Chrasti u Chrudimi při třídění zásilek. Prášek se vysypal z jedné poškozené obálky. Několik lidí muselo projít dekontaminační sprchou.

Článek

Přivolaní hasiči prášek zajistili a předali specialistům, kteří zjistili, že je určen k pyrotechnickým efektům. „Průzkumné skupině vybavené speciálními přístroji se nepodařilo látku identifikovat,“ uvedla Právu mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Hasiči v přetlakových protichemických oblecích zásilku s černým práškem i další, které byly potřísněny, umístili do nádoby určené k izolování nebezpečných látek. Všechny osoby, které přišly se zásilkou a neznámou látkou do styku, podstoupily dekontaminační sprchu. Na místě je prohlédla zdravotnická záchranná služba.

Policie na místě zjišťovala adresáta a odesílatele, aby bylo možné rychleji identifikovat neznámou látku. Na místo byli přivoláni i pracovníci Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče, kteří provedli analýzu látky a zjistili, že se jedná o prášek určený k pyrotechnickým efektům. Na místo byl povolán pyrotechnik a případ si k dalšímu vyšetřování převzala Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám