Hlavní obsah

Zemřel muž podezřelý ze zapálení pečovatelského domu v Týně nad Vltavou

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražské vinohradské nemocnici zemřel v pondělí 47letý muž, který se vážně popálil na 80 procentech těla při zářijovém požáru domu s pečovatelskou službou v Týně nad Vltavou. Potvrdila to mluvčí nemocnice Jana Jelínková. Muž byl podezřelý, že oheň sám založil. Hned při neštěstí zemřela pětasedmdesátiletá žena.

Foto: Pavel Orholtz, Právo

Hasiči u poničeného domu

Článek

"V pondělí v sedm hodin ráno podlehl zraněním, byla v podstatě neslučitelná se životem," uvedla Jelínková. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že požár způsobil právě 47letý muž, který měl údajně potíže s alkoholem a možná i s drogami. Manželce, jež pobírá invalidní důchod, údajně opakovaně vyhrožoval zapálením bytu.

Požár napáchal škodu tři milióny korun. Příčiny vyšetřuje policie. Obyvatelé okolních poničených bytů se budou moci vrátit nejpozději za měsíc či dva. Opravuje je stavební firma, náklady zaplatí město, řekl v pondělí místostarosta Pavel Tomší.

Mezi vyšetřovacími verzemi stále zůstává i nedbalost a technická závada. Policisté při vyšetřování tragédie čekají na výsledky expertíz látky, kterou zajistili na místě.

"V jednom z přízemních bytů došlo k požáru neznámé látky a následoval výbuch. Příčiny požáru jsou předmětem dalšího vyšetřování," řekla mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

Požár v penzionu v Týně nad Vltavou v Sakařově ulici vypukl 22. září po poledni. Na místě zahynula žena, jež bydlela nad epicentrem výbuchu. Lékaři na místě ošetřili další dva lidi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám