Hlavní obsah

Policie dopadla gang, který uloupil Spořitelně tři milióny

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Východočeská kriminálka zadržela ve středu dopoledne skupinu tří mužů, kteří měli loni 18. listopadu přepadnout u pobočky ČS Spořitelny v Chlumci nad Cidlinou ženu. Při loupeži ji odcizili 50 tisíc euro a dva milióny korun v hotovosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Přepadená žena tehdy byla popálena na těle paralyzérem. Na případu pracoval stálý tým kriminalistů a na vlastní realizaci pachatelů se podílelo několik desítek policistů,“ uvedl Milan Šimek z krajského ředitelství policie v Hradci Králové.

Pachateli jsou 24letý muž z Chrudimska, který si v současné době ve věznici odpykává trest za jinou majetkovou trestnou činnost, 29letý muž z okresu Kolín a 40letý z Prahy.

„Trojice se na spáchání činu pečlivě delší dobu připravovala. Většinu odcizených finančních prostředků stačili utratit pro svoji potřebu, přesto se policistům podařilo zajistit malou část věcí, které si za odcizené peníze pořídili. V rámci realizace se jim podařilo prokázat i krádež vloupáním do stavebnin v obci Vrdy - Dolní Bučice na okrese Kutná Hora, kde měli mimo stavebního materiálu odcizit také vozidlo, které později použili na loupežné přepadení v Chlumci nad Cidlinou. Rovněž ze spáchání tohoto trestného činu vloupání byli všichni tři obviněni,“ dodal Šimek.

Členové gandu se ke spáchání obou skutků doznali, jejich další trestná činnost bude předmětem dalšího prověřování. Na dva z obviněných byl podán návrh na vzetí do vazby, třetí z nich zůstává ve výkonu trestu pro předešlou trestnou činnost. Obvinění muži jsou v současné době ohroženi trestní sazbou od 5 do 12 let odnětí svobody. Další informace vzhledem k počátečnímu stavu vyšetřování policie sdělovat nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám