Hlavní obsah

Invalidní žena zemřela při požáru bytu v Rajhradě

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tragický konec měl požár, ke kterému v sobotu večer vyjížděli hasiči a záchranáři do Rajhradu u Brna. V hořícím bytě zemřela 68letá žena upoutaná na invalidní vozík. Požár nejspíš vypukl v elektrické zásuvce.

Článek

Požár v prvním patře panelového domu v Dobrovského ulici lidé nahlásili kolem šesté hodiny. V bytě o velikosti 3 + 1 hořelo v ložnici. Žár od zásuvky zapálil sousední skříň. „Po vyčerpání zásob kyslíku se požár sám uhasil. Při příjezdu hasičů již ložnice nehořela, syn uživatelsky bytu spolu ze sousedy otevřel část oken bytu a vypnul přívod el. proudu,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Do silně zakouřené a žhnoucí ložnice hasiči vnikli v dýchacích přístrojích a na posteli našli 68letou imobilní ženu bez známek života. „Ženu, která se zřejmě nadýchala toxických zplodin hoření, hasiči vynesli z bytu a předali do péče zdravotníků. Lékařka jí již ale nemohla pomoci,“ doplnil Haid.

Požár zničil elektrickou instalaci, skříň a další zařízení ložnice bytu v domě postaveném v roce 1974. „Příčinou vzniku požáru byla s velkou pravděpodobností technická závada zásuvky el. proudu, umístěné za skříní v ložnici bytu. Kvůli přechodovému odporu začala zásuvka žhnout a žár se rozšířil na sousední skříň,“ uzavřel Haid.

Reklama

Výběr článků

Načítám