Hlavní obsah

Řidičku vytlačil kamión, ve voze zemřelo tříleté batole

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec
Aktualizováno

Rozjetý kamión pravděpodobně vytlačil ze silnice ve čtvrtek ráno řidičku Mazdy 323 u Majdaleny na Třeboňsku. Strhla volant mimo vozovku a havarovala v příkopě, ve voze zemřelo její tříleté dítě.

Článek

„Nehoda se stala pět set metrů za Majdalenou směrem na Třeboň ve tři čtvrtě na šest ráno a žádáme všechny svědky aby volali na linku 158,“ sdělila Právu mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová s tím, že žádné další informace policie k havárii nepodává. Odmítla prozradit i jestli dítě bylo připoutané v autosedačce.

Silnice E 49 z Českých Budějovic na Třeboň a přes Halámky do Vídně je však jedním z hlavních tahů, kterým míří do Rakouska a zpět kamionová doprava. V úseku, kde se nehoda stala má vozovka pouze dva pruhy a předjíždění tam může být velmi nebezpečné. Na rychle projíždějící kamióny si stěžují někteří místní a prý nepomáhá ani měření rychlosti.

„Jezdí přes obec i osmdesátkou a před přechodem mají co dělat, aby to ubrzdily. Je pravda, že strážníci tady měří rychlost, ale řidiče na to upozorňují na začátku obce cedulí, takže si většinou dají pozor. Dřív, když je o měření neinformovali, bylo to podle mě platnější,“ zdůraznila Hana Hrubá z Majdalény. O nehodě se v obci vědělo, ale ne podrobnosti.

„Myslím, že se řidička musela velkého vozu vedle sebe leknout a zkratkovitě zareagovala strhnutím volantu,“ dohadoval se další z místních.

Předseda Automotoklubu v Českých Budějovicích František Špale upozornil, že v kamiónech přibývá nezkušených řidičů. „Kamiónová doprava se stále více rozmáhá a firmy zaměstnávají také hodně řidičů bez zkušeností. Ti se dopouští chyb a překračují rychlosti,“ uvedl Špale.

Podle něho však i řidiči osobních automobilů musí být vedle kamiónů daleko obezřetnější. „Velká auta mají například daleko delší brzdnou dráhu a podobně, na to musí řidiči dávat pozor,“ dodal Špale.

Reklama

Výběr článků

Načítám