Hlavní obsah

Muž odhodil mezi lidi v centru Zlína molotovův koktejl

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Neskutečná lhostejnost se mohla stát osudnou Zlíňanům, kteří v úterý odpoledne procházeli podchodem u obchodního centra Zlaté jablko. Pár minut po patnácté hodině se v podchodu objevila skupinka tří lidí, z nichž jeden muž držel v ruce molotovův koktejl. Hořící zápalnou láhev o chvíli později hodil mezi kolemjdoucí lidi ke stěně podchodu.

Článek

„Po jejím rozbití se hořlavina prudce vznítila. Pachatel poté z místa v klidu odešel směrem k náměstí Míru, a to za evidentního nezájmu procházejících,“ upozornil zástupce velitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Mezitím se v podchodu rozšířily plameny od zápalné látky, a to po ploše asi dvou metrů. Ke stropu zároveň stoupal hustý černý dým. Oheň ještě před příjezdem zlínských strážníků, kteří incident sledovali přes kamerový systém, uhasili vlastními prostředky pracovníci bezpečnostní agentury.

K požáru podchodu došlo jen několik desítek metrů od náměstí Míru ve Zlíně, kde se tou dobou konal předvolební mítink sociálních demokratů za účasti předsedy Asociace krajů ČR Michala Haška.

Případem se v současné době zabývá státní policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám