Hlavní obsah

Celníci zabavili v Hatích u Znojma padělky za 135 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo
Aktualizováno

Celníci zabavili ve třech tržnicích v Hatích na Znojemsku padělky za více než 135 miliónů korun. Řekla to mluvčí brněnského celního ředitelství Lada Temňáková. Zátah je letošní největší akcí svého druhu na Moravě. Celníci při něm zadrželi větší množství padělků než za celý loňský rok v Jihomoravském kraji.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Při kontrolách bylo od neděle zajištěno přes 100 000 kusů zboží nelegálně označeného logy a názvy světově známých firem, které zaplnilo 2000 pytlů.

Mezi zabavenými položkami bylo 15 000 DVD a CD nosičů s hudebními a filmovými hity, tuny textilu a obuvi, 1800 hodinek a větší množství nejrůznějších galanterních výrobků.

Kromě toho zajistila policie v tržnicích tunu velmi nebezpečné zábavní pyrotechniky čtvrté třídy, která na stáncích neměla co dělat. Mohou ji totiž odpalovat jen specialisté. Jejím prodejcům hrozí trestní stíhání. Případ vyšetřují kriminalisté

Na tržišti v Hatích už kvůli pyrotechnice hořelo v roce 2006. Jeden ze stánkařů zapálil při neopatrné manipulaci s pyrotechnikou tržnici Excalibur v Hatích, která je největším zařízením svého druhu na hranicích s Rakouskem. Způsobil škodu 150 miliónů korun. Po požáru uprchl a dosud se jej nepodařilo vypátrat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám