Hlavní obsah

Na Vsetínsku shořela rekreační chata, škoda je 300 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči se v pátek v podvečer potýkali s rozsáhlým požárem dřevěné rekreační chaty v kopcích nad obcí Halenkov na Vsetínsku. Plameny však nakonec i kvůli silné detonaci plynových lahví, jejichž výbuch hoření podpořil, objekt zcela zničily. Chata vyhořela až na zděné sklepení, majitel vyčíslil způsobenou škodu na 300 000 korun. Příčinu požáru vyšetřují hasiči i policie, řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět mohutný černý oblak kouře, který vycházel z hůře přístupného místa nad Halenkovem. "Vozy nebylo možné přijet až k chatě, a zbylých asi 100 metrů tak bylo pokryto hadicemi. Během přípravných prací na požární útok byly z chaty slyšet silné detonace tlakových lahví na plyn," uvedl Mitáček.

Hasiči tak čelili mohutnému požáru. Když se ho po dvaceti minutách podařilo lokalizovat, chata už byla zničená. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Podařilo se zabránit rozšíření plamenů na okolní les a uhasit i několik hořících stromů v blízkosti stavby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám