Hlavní obsah

Celníci zabavili 900 nebezpečných batohů

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarští celníci zadrželi 990 kusů školních batohů dovezených z Číny, které mohly ohrozit zdraví školáků. „Batohy byly dovezeny minulý týden v zásilce z Číny,“ uvedla mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová s tím, že se měly v ČR začít prodávat.

Článek

„Celníci však při kontrole a prohlídce zásilky pojali podezření, že zboží nesplňuje požadavky předpisů o obecné bezpečnosti výrobků. Zapínání batohů bylo vyrobeno z plechu s ostrými hranami a při otevírání batohu mohlozpůsobit poranění,“ popisovala Blahutová.

Celní úřad Karlovy Vary se proto obrátil na Českou obchodní inspekci (ČOI) s žádostí o závazné stanovisko, zda může být zboží uvedeno na tuzemský trh.

„ČOI v závazném stanovisku konstatovala, že zboží neodpovídá požadavkům a podmínkám pro uvedení výrobků na náš trh, protože by mohlo ohrozit zdraví a bezpečnost uživatelů,“ uvedla mluvčí Batohy proto celníci neuvolnili pro tuzemský trh. Budou vráceny zpět mimo území EU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám