Hlavní obsah

Muž vzal před policisty jako rukojmí svého měsíčního syna

Právo, vor, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Zapíchnutím vlastního teprve tříměsíčního syna, kterému přitom držel nůž na hrdle, vyhrožoval v pondělí kolem poledne 26letý recidivista z Toužimi na Karlovarsku policistům. Chtěl se tak vyhnout zatčení.

Článek

„Odejděte, nechte mě být, jinak to dítě zapíchnu,“ křičel v bytě své družky na policisty muž, pro kterého si policisté přišli, aby nastoupil na tři měsíce do věznice.

Tam jej před časem poslal soud za řízení motorového vozidla bez řidičáku, ale mladík se výkonu trestu vyhýbal. Hlídka v obavě o zdraví dítěte ustoupila, čehož mladík využil k útěku oknem z bytu.

Dlouho ovšem recidivista na útěku nebyl. „Kriminalistům se nebezpečného muže podařilo zadržet zhruba ve 14:15, a to v bytě jeho matky v Toužimi. "Hledaný muž byl umístěn do policejní cely a po provedených úkonech bude převezen do věznice k výkonu trestu,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Ale muž okamžitě vzal své tříměsíční dítě matce a přiložil mu nůž pod krk
mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta

„Jeho jednání před zatčením jsme kvalifikovali jako trestné činy braní rukojmích a útok na veřejného činitele,“ dodal šéf karlovarské kriminálky Josef Kutil.

Celé drama tak skončilo tam, kde v pondělí v půl dvanácté dopoledne začalo, tedy v bytě recidivistovy matky. „Policisté totiž nejdříve zjistili, že hledaný muž by se měl schovávat u své matky v Toužimi,“ popisoval Valenta začátek akce.

„Při příchodu k domu spatřili muže, kterého vyzvali k předložení dokladů totožnosti . Neznámý muž uvedl falešné jméno a sdělil, že doklady má doma, kde je hlídce předloží. Následně se hlídka odebrala s mužem do bytu, kde se muž pokusil zamezit policistům ve vstupu,“ pokračoval Valenta.

To se mu nepodařilo, a proto vzal kuchyňský nůž, který namířil na policisty a začal řvát. „Pokud si pro mne půjdete, tak vás zabiji,“ vyhrožoval policistům, kteří chtěli použít hrozbu střelnou zbraní. Pak se ale muž zmocnil rukojmího - svého vlastního teprve tříměsíčního syna.

Reklama

Výběr článků

Načítám