Hlavní obsah

Mladík, který chtěl ve slohovce vyhodit školu do povětří, nebude potrestán

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Žádný trest nečeká šestnáctiletého mladíka z Domažlicka, který letos v březnu popsal ve školní slohové práci, jak vyhodí školu do povětří. Policisté, kteří školáka vyšetřovali pro podezření z trestného činu obecného ohrožení ve stádiu přípravy, případ nyní odložili.

Článek

"Šlo spíš o klukovinu než o reálný úmysl. Chlapec chtěl na sebe strhnout pozornost. Udělal to i na truc otci,“ vysvětlil postup policie šéf domažlických kriminalistů Miroslav Vokáč s tím, že vyšetřovatelé rozhodli na základě několika posudků odborníků včetně psychologického vyšetření.   

Učeň domažlického Středního odborného učiliště Kovo popsal svůj údajný záměr ve školní práci. Policie pak u něho doma našla schéma nástražného výbušného systému. "Experti nám po analýze těchto technických zápisků potvrdili, že podle nich by hoch nebyl schopen sestrojit žádný nástražný výbušný systém,“ uvedl Vokáč.   

"Třídní učitelka to podchytila při slohové práci a kontaktovali jsme policii,“ potvrdil už dříve ředitel učiliště Jan Žána. Policisté žáka prvního ročníku zadrželi, vyslechli a propustili.

Spolužáci si zaslouží zemřít, napsal student

Hoch ve slohové práci uvedl, že je obětí šikany spolužáků, kteří si za to zaslouží zemřít, stejně jako učitelé, u kterých nenašel zastání. A také to, že za peníze vydělané na brigádě nakoupil od ruských mafiánů zbraně.

Při výslechu hoch policistům uvedl, že to byla jen legrace. "Ve škole jsem spokojený a žádné ponižování ze strany spolužáků není,“ řekl.

Plánek nástražného výbušného systému nalezený v mladíkově bydlišti byl podle odborníků nejspíš fantazií. Pokud by se totiž při sestrojování pekelného stroje držel tohoto schématu, nikdy by to nebylo funkční. "Dále jsme zjistili, že hoch neměl žádné kontakty na lidi, kteří by mu obstarali trhavinu,“ sdělil Vokáč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám