Hlavní obsah

Majitel firmy požár neunesl a zkolaboval

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Rozsáhlý požár vypukl v noci na středu ve výrobně hraček, modelů automobilů a kovových dílů firmy Kaden v Novém Hrádku na Náchodsku. Majitel firmy, který na místo přijel, zkolaboval a musel být převezen do nemocnice.

Článek

„Požár byl na naše operační středisko ohlášen čtyřicet minut po půlnoci. Na místo vyjeli hasiči z Náchoda a Dobrušky, dále byly povolány jednotky sborů dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují a Nového Hrádku. Při příjezdu první jednotky šlehaly z oken přízemního objektu plameny,“ informovala Právo Martina Žahourková z hradeckého hasičského sboru.

Požár zasáhl a zničil část výrobního traktu s lisovnou, kde byly čtyři stroje na zpracování plastů. Oheň se také rozšířil na plechovou střechu s dřevěným podbitím.

„Hasiči dostali požár pod kontrolu osm minut po druhé hodině ráno. Nejnáročnější bylo rozebírání dvojitých dřevěných stropů, aby bylo možné dohasit skrytá ohniska. Ještě během středečního dopoledne zůstala na místě místní jednotka dobrovolných hasičů kvůli dohledu nad požářištěm,“ dodala mluvčí.

Hmotná škoda na objektu a technologickém vybavení byla předběžně vyčíslena na 750 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je zatím neznámá a událost vyšetřují specialisté hasičů a policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám