Hlavní obsah

Žena, která omylem přejela své dítě, má neplatný řidičák

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Třiatřicetiletá cizinka z Asie, která v úterý v podvečer v Hradci Králové omylem najela osobním autem do svých dvou dětí, nemá řidičský průkaz, s nímž by mohla v ČR řídit auto. Při neštěstí utrpěl smrtelný úraz devítiletý syn řidičky, která stále zůstává hospitalizována v hradecké Fakultní nemocnici. Její jednoletá dcera byla lehce zraněna.

Článek

Policie nařídila pitvu zemřelého chlapce a vyšetřovatel nehody přizval soudního znalce k odbornému posouzení technického stavu vozidla.

„Máme potvrzeno, že cizinka nebyla držitelkou řidičského průkazu, který by ji opravňoval k řízení vozidel ve státech EU. Nyní prověřujeme, zda vlastnila řidičák platný v její domovské zemi. Předmětem vyšetřování je také otázka, jestli žena nenavštěvovala některou z místních autoškol,“ informovala Právo hradecká policejní mluvčí Anna Pešavová.

Dodala, že žena stále není schopna výslechu a prozatím ji nebylo sděleno žádné obvinění. Zůstává však podezřelá ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Podle dosavadních výsledků vyšetřování žena při výjezdu z parkovacího stání omylem u staršího vozu značky Hyundai Coupé zařadila rychlost místo zpátečky. Chlapec zůstal zaklíněn pod vozidlem a život mu nezachránili ani lékaři v motolské nemocnici, kam hocha přepravil z Hradce Králové vrtulník záchranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám