Hlavní obsah

Letní koupání má svou první oběť, žena se utopila ve Slapské přehradě

Právo, Novinky, ČTK, Petra Konečná, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slapská přehrada

V úterý dopoledne vodní záchranná služba na Slapské přehradě našla první oběť letošního letního koupání. Stala se jí 85letá žena z Německa, která na Slapech trávila dovolenou se svými příbuznými.

Článek

Záchranáři s policejními potápěči po ženě pátrali od úterní desáté hodiny. „Starší manželský pár si šel dopoledne zaplavat, 83letá žena však během plavání najednou zmizela pod hladinou. Přivolaní policejní potápěči ji našli až zhruba po dvou hodinách,“ řekla mluvčí policie Praha - západ Markéta Johnová.

Pohřešovaná byla nalezena bez známek života pod plaveckým molem ve Sladovské zátoce nedaleko kempu Skalice na Slapské přehradě. Přivolaný lékař záchranné služby mohl již pouze konstatovat smrt. 

Případem se podle policejní mluvčí již začali zabývat policisté, kteří kvůli přesnému zjištění příčiny smrti nařídili soudní pitvu. Přesto je velice pravděpodobné, že u ženy došlo k srdečnímu selhání.

Vodní záchranná služba na Slapské přehradě funguje od 1.7. do 31.8. Minulé léto v roce 2008 bylo na Slapech 75 výjezdů, k 25 byl použit záchranářský člun. Oproti roku 2007, kdy bylo na Slapech celkem 125 výjezdů, se jejich počet na snížil, uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám