Hlavní obsah

Opilá žena oznámila znásilnění, po vystřízlivění si vše rozmyslela

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Těžce opilá žena z Ostravy si zřejmě vymyslela pokus o znásilnění svým o šest let mladším opilým druhem. Incident se udál již v úterý odpoledne. Žena však nakonec své barvité obvinění odvolala a nedala souhlas k trestnímu stíhání muže. Policisté proto případ odložili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Údajné znásilnění bylo v úterý odpoledne oznámeno patnáctiletým mladíkem. Ten policistům na tísňové lince sdělil, že na balkoně domu na Gajdošově ulici v Ostravě stojí žena volající o pomoc. Na místo bezprostředně dorazili policisté.

Devětatřicetiletá žena uvedla, že mezi ní a druhem propukla hádka a následně i rvačka. Muž ji měl povalit na postel, kde ji začal dusit polštářem. Tvrdila, že jí pak strhl kalhotky, osahával ji na prsou a nutil k pohlavnímu styku, k němuž nakonec nedošlo. Násilník prý proto začal nad poškozenou onanovat. Po aktu se ženě podařilo vytrhnout ze sevření a vyběhnout na balkon a přivolat pomoc.

Dechová zkouška domnělého pachatele bezprostředně po činu ukázala hodnotu přesahující 3, 40 promile. Muž byl proto umístěn na záchytnou stanici. Policisté rovněž zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání.

Taktéž u ženy, která byla po incidentu převezena  k ošetření do nemocnice, orientační dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu, a to ve výši 4,50 promile.

Po vystřízlivění žena vše odvolala

Policejní mluvčí Gabriela Holčáková následně uvedla: "Po vystřízlivění žena policistům řekla, že v žádném případě nedošlo ke znásilnění ani k pokusu o něj. Prý se jen pohádali. Muž uvedl, že sice došlo k verbálnímu i fyzickému ataku, nicméně k sexuálnímu násilí či pokusu o něj ne. Žena navíc nedala souhlas s trestním stíháním. Pachateli trestného činu znásilnění hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let."

Ostravská událost není ojedinělá. Téměř čtvrtina oznámených obětí znásilnění si podle kriminalistů svůj čin z mnoha důvodů vymýšlí. Na druhou stranu není mnoho případů znásilnění nahlášeno vůbec, protože se oběti bojí nebo stydí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám