Hlavní obsah

Na dálnici D1 shořel autobus vezoucí Ukrajince, D11 byla zablokovaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mirošovice/Mochov
Aktualizováno

Na dálnici D1 u Mirošovic v noci na na neděli shořel autobus, ve kterém jelo 44 Ukrajinců. Nikdo z nich nebyl zraněn, všem se podařilo včas vystoupit. Na vozidle vznikla škoda pět miliónů korun. V neděli okolo poledne byl po havárii kamiónu asi na šest hodin zastaven provoz na dálnici D11 mezi Mochovem a Bříství ve směru na Hradec Králové.

Článek

Kvůli vyproštění havarovaného auta byla D11 na Hradec Králové uzavřena do 16 hodin. Uzavřen byl úsek dálnice mezi osmým a 18. kilometrem. Z dálnice se sjíždělo na exitu Jirny, objízdná trasa byla vedena po silnici II/611 a zpět na dálnici se najíždí u Bříství.

Mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková řekla, že havarované auto skončilo v příkopu. Z jeho proražené nádrže vyteklo asi 200 litrů pohonných hmot.

Požár autobusu

Autobus začal hořet kolem půlnoci na 20. kilometru dálnice ve směru na Brno u Mirošovic.

K požáru vyjeli profesionální hasiči z Říčan a Benešova a dobrovolná jednotka ze Senohrab.Požár podle mluvčí hasičů způsobila technická závada v motorové části vozu.

Aby nemuseli cestující na náhradní dopravu čekat u dálnice, převezli je hasiči na nejbližší benzinovou čerpací stanici. Policisté jim později zajistili ubytování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám