Hlavní obsah

Údajné mlácení ženy berlí omlouvá odsouzený jako italské manželství

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přesvědčen o vlastní nevině předstoupil ve středu před odvolací brněnský Krajský soud muž z Brněnska. Okresní soud v Blansku ho poslal letos v dubnu na dva roky za mříže za týrání manželky, odvolací senát ale rozsudek zrušil a věc vrátil k novému projednání.

Článek

Podle původního verdiktu se měl odsouzený pod vlivem alkoholu měnit v zuřivce, který si nebral servítky ani před svými dětmi ve věku devět a pět let. Svou manželku od prosince 2007 prý nejprve vulgárně urážel a obviňoval z nevěry, po několika měsících teroru měl pak přejít i k pádnějším argumentům, jako byly pěsti, kopance a dokonce údery berlí.

„Na konci října 2008 svou ženu napadl tak, že když ležela v posteli, nejdříve ji nakopl, pak poplival, vulgárně nadával a vylil ji na obličej z hrnečku šťávu, přičemž prázdný hrnek po ženě posléze hodil a trefil ji do hlavy,“ četla z rozsudku soudkyně Hana Kleinová.

Muž se bránil tím, že vše je jen pomsta jeho ženy, která se takto prý chce zmocnit společného rodinného domku. „Hrnek jsem sice po ní hodil, trefit jsem ji ale nechtěl. Když jsme se hádali, tak jsme si nadávali oboustranně. V poslední fázi bylo naše manželství už trochu italské,“ prohlásil u soudu údajný zuřivec a násilník.

Odvolací soud nakonec rozhodl, že bude třeba doplnit psychologické posudky jak muže, tak u jeho manželky, a věc vrátil prvoinstančnímu soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám