Hlavní obsah

Opilý řidič se s autobusem řítil obcí osmdesátkou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Opilý řidič autobusu, plně naloženého lidmi důchodového věku, byl ve středu v Palkovicích na Frýdecko-Místecku přistižen policejní hlídkou poté, co se řítil obcí rychlostí 81 kilometrů za hodinu. O události informoval ve čtvrtek mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Článek

Jednašedesátiletý řidič podle něj vezl důchodce na reklamní předváděcí akci spotřebního zboží. „Hnal se nepovolenou rychlostí a nenechal se omezovat ani středovými čárami. Do levého jízdního pruhu zasahoval asi třetinou vozu, ačkoliv k tomu neměl žádný důvod,“ řekl mluvčí. Vysvětlení jeho ďábelské jízdy vyšlo najevo po dechové zkoušce, při které přístroj ukázal 0,93 promile alkoholu v krvi.

„S výsledkem řidič nesouhlasil. Uvedl, že si pouze večer dal jedno pivo. Při opakovaném měření, které proběhlo za dalších 5 minut však už nadýchal 0,94 promile alkoholu v krvi,“ dodal mluvčí.

Řidiče nakonec policisté eskortovali na policejní služebnu kvůli podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Cestující z autobusu, kteří jeli na předváděcí akci spotřebního zboží, si pak museli počkat na náhradního řidiče. Soukromý dopravce z Frenštátu pod Radhoštěm si teď musí najít nového zaměstnance, protože muži byl řidičský průkaz odebrán,“ uvedl Žurovec.

Řidiči hrozí až jeden rok vězení nebo peněžitý trest. V minulosti byl přitom za podobné jednání projednáván.

Reklama

Výběr článků

Načítám