Hlavní obsah

Hájenka na Karlovarsku ukrývala výrobnu drog a zbraně

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

V hájence Waldperla na Karlovarsku se ve velkém vařil pervitin. Objekt v lesích u Bečova sloužil také jako skladiště nelegálních zbraní. Odhalili to při společné akci karlovarští a tachovští kriminalisté. Uvnitř zadrželi dva muže a jednu ženu. Při zatýkání došlo k potyčce ale nikdo nebyl zraněn.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Mluvčí karlovarské policie Zdena Papežová Právu ve středu potvrdila, že uvnitř hájenky policisté objevili laboratoř na výrobu pervitinu, samotnou drogu a různé střelné zbraně.

„Zákrok proti podezřelým osobám nebyl jednoduchý. Jeden ze zadržených kladl aktivní odpor,“ uvedla bez dalších podrobností Papežová. Všechny zatčené obvinil policejní komisař z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů a útoku na veřejného činitele. Soud na ně uvalil vazbu. V případě prokázání viny jim hrozí až deset let vězení.

V této hájence policisté nezasahovali proti výrobcům drog poprvé. V lednu 2006 tam pozatýkali detektivové z Národní protidrogové centrály při akci s krycím názvem Alfa dva muže a dvě ženy. Zajistili také zařízení na výrobu pervitinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám