Hlavní obsah

V plzeňské ubytovně dvakrát hořelo, nasazeni byli i chemici

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ve středu ráno vyjížděli plzeňští hasiči podruhé ve velmi krátké době k požáru ubytovny ve Zborovské ulici. Již v úterý v jednom z pokojů areálu likvidovali požár, při kterém byli tři lidé zraněni. Tentokrát se plameny objevily na chodbě. V obou případech byli na místo přivoláni také chemičtí specialisté.

Článek

Při likvidaci úterního požáru hasiči našli i chemikálie, podobné to bylo ve středu. „Přivoláni byli specialisté z chemické laboratoře,“ řekla Blanka Nechvátalová z krajského ředitelství hasičů. Případem se zabývají policisté.

V úterý večer hořelo v jednom z pokojů. Hasiči na místě objevili 250 gramů jodu, 500 gramů červeného fosforu a litr kyseliny fosforečné, vyjmenovala Nechvátalová. Tři lidé se při události zranili.

"Starší muž měl v obličeji reakci na zasažení chemikálií, mladší muž se nadýchal zplodin při hoření a mladá žena měla popáleniny druhého stupně na deseti procentech těla a pořezanou nohu od střepů," vyjmenovala mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Kvůli kouři z požáru muselo asi pět lidí opustit restauraci, která je přímo u ubytovny. Podle policejní mluvčí Simony Čejkové úternímu požáru předcházela hádka mladšího páru, která začala mimo objekt. Pokračovala pak i na ubytovně, a svědci proto přivolali policii. Než dojela hlídka na místo, začalo na pokoji hořet. Není vyloučeno, že oheň založila dvaadvacetiletá cizinka.

Reklama

Výběr článků

Načítám