Hlavní obsah

Opilec zabil při nehodě tři lidi, soudci mu vyměřili 4,5 roku vězení

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Klatovský soud poslal v úterý za ublížení na zdraví s následkem smrti na 4,5 roku do vězení 28letého Ukrajince Ivana Turoka. Ten letos v únoru způsobil tragickou dopravní nehodu, při které tři lidé zemřeli. Za volantem nezvládl pod vlivem alkoholu řízení a vjel do protisměru. Podle verdiktu nesmí také pět let řídit.

Článek

Když čtyři zaměstnanci z pekárny v Lubech u Klatov nasedali 3. února večer po konci odpolední směny do auta, netušili, že pro tři z nich za pár minut skončí i život. Tím, kdo jej ukončil, se stal právě Turok, který vyletěl ve velké rychlosti do protisměru a pekaře i s autem ze silnice smetl. V krvi měl přes dvě promile alkoholu.

Tři muži a jedna žena šli z práce po dvaadvacáté hodině. Jeden došel pro svůj Renault Clio, zbylí tři čekali, až pro ně přijede. Na snímku z průmyslové kamery, který měli vyšetřující policisté k dispozici, je vidět, jak se renault plíží po silnici a ze zatáčky se na něj řítí jiné vozidlo. Střetu už nešlo zabránit.

Jeden z mrtvých ležel mimo automobil

„Vybavuji si, že jsme nastoupili do auta a pomalu se rozjížděli. Pak už si nic nepamatuji,“ řekl policistům v nemocnici muž, který jako jediný náraz v renaultu přežil.

„V renaultu byli celkem čtyři lidé. Tři zemřeli na místě,“ řekla mluvčí krajských hasičů Alena Marešová. Uvnitř trosek byl zaklíněný mrtvý muž a těžce zraněná žena, která při příjezdu hasičů ještě dýchala. Další mrtvý ležel vedle auta. Hasiči ženu resuscitovali, ale ani zdravotníkům se ji už k životu přivést nepodařilo.

Přitěžující alkohol

Posádka opelu, kterou tvořili dva Ukrajinci, skončila v nemocnici, stejně jako čtvrtý těžce zraněný pasažér z renaultu. Ukrajinec v opelu jel velmi rychle, což dokazuje ručička tachometru, která se po nárazu zasekla na hodnotě přes 115 kilometrů v hodině.

Významnou přitěžující okolností byl pro něho alkohol a zvlášť závažný následek nehody. Hrozilo mu až deset let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám