Hlavní obsah

Plameny pohltily kabinu dodávky v centru Zlína

Právo, Novinky, Jiří Mach, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Ohneň pohltil v pondělní odpoledne kabinu dodávky na páteřní trase v centru Zlína. Řidič stačil z automobilu včas vyskočit. O události informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Článek

"Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní průjezdní komunikaci Zlínem došlo k rozsáhlému požáru kabiny a motorového prostoru dodávky značky Opel,“ upřesnil Mitáček.

Řidič si na cestě z centra města směrem na Vizovice nejdříve všiml blikání varovných palubních světel. Vzápětí se z motoru vyvalil kouř a řidič okamžitě zastavil u krajnice.

Okamžitě vystoupil z vozu a zavolal tísňovou linku 150. Na pomoc mu jako první přiběhl řidič linkového autobusu, avšak s pomocí jeho dvou hasicích přístrojů bojovali s plameny marně.

Při příjezdu hasičů, kteří byli na místě už minutu po výjezdu, hořel celý motor a kabina. Hasiči zastavili v hlavní tepně města dopravu a požár se jim podařilo rychle uhasit.

Zásahem se hasičům podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů na nákladový prostor a přepravované zásilky, čímž zachránili majetek v hodnotě zhruba 150 tisíc korun. Požárem způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun. Nikdo nebyl raněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám