Hlavní obsah

Policie má popis možného vraha ženy zabité po vánočním večírku

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeským kriminalistům, kteří od loňského prosince zatím marně pátrají po vrahovi jednatřicetileté ženy, se podařilo díky svědkům získat popis možného pachatele. Právo o tom v neděli informovala mluvčí jihočeské policie Anna Drdová.

Článek

Zavražděná žena zmizela loni z vánočního večírku v Jindřichově Hradci. Její tělo pak 1. března objevil rybář v Nežárce u Valu na Táborsku. "Díky reakci všímavých občanů získali kriminalisté důležité informace o muži, který se se zavražděnou potkal v noci 20. prosince 2008 ve 2.30 v Husových sadech v Jindřichově Hradci,“ uvedla Drdová.

Muž je 175 centimetrů vysoký, má střední postavu a je mu kolem 40 let. Má tmavé vlasy a tmavé vousy, takzvané strniště. Nosí retro dioptrické brýle, podobné jaké měl herec Jiří Macháček ve filmu Medvídek. Hledaný muž má v levém uchu dvě náušnice, kroužky. Oblečen byl do džínů a delší tmavé bundy na zip, která byla na zádech ozdobena přibližně deseticentimetrovými písmeny. Na hlavě měl tmavou čepici z pružného materiálu a na rukách tmavé rukavice. Hovořil plynně česky bez přízvuku.

Bratr zavražděné současně vypsal odměnu za informace vedoucí k dopadení vraha. "Za informaci, která povede k odhalení a následnému odsouzení pachatele vraždy spáchané na mé sestře, vyplatím částku 100 tisíc korun. Souhlasím s tím, že veškeré informace budou předávány na bezplatnou linku tísňového volání 158,“ uvedl ve svém prohlášení prostřednictvím policie bratr zavražděné ženy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám