Hlavní obsah

V palírně vyráběl alkohol, který mohl být nebezpečný

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Palírnu, v níž dvaapadesátiletý muž z Karvinska načerno pálil v obci nedaleko Olomouce z ovocného kvasu líh, odhalili v těchto dnech olomoučtí kriminalisté. Muži, jehož produkty mohly podle znalců ohrozit zdraví, nyní hrozí až jeden rok vězení.

Článek

„Je podezřelý z toho, že si sám zhotovil a následně přechovával v domě nedaleko Olomouce zařízení na výrobu lihu. Kriminalisté v domě našli „černou“ palírnu, kde muž pálil domácí kvas z jablek, hrušek a mirabelek,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policistům se nepodařilo prokázat, že by alkohol vyráběl i pro jiné osoby. Sám tvrdí, že tak činil jen pro svou potřebu. „Z provedeného znaleckého posudku vyplynulo, že přístroj byl nekvalitní a nelze vyloučit, že by produkty mohly poškodit zdraví konzumentů,“ uvedla mluvčí.

Muž již byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby lihu. „Hrozí mu peněžitý trest, propadnutí věci, případně trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Dolejšová.

Reklama

Výběr článků

Načítám