Hlavní obsah

Muž dostal dvanáct roků za znásilnění patnáctileté dívky

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Dvanáct let v nejpřísnější věznici má strávit 34letý Petr Flajšingr ze Žďárska za znásilnění patnáctiletého děvčete. V úterý o tom rozhodl senát Krajského soudu v Hradci Králové.

Článek

Flajšingr koncem loňského srpna navštívil diskotéku v Seči na Chrudimsku. Podle znění rozsudku po půlnoci venku před objektem uviděl jednu z návštěvnic a rozhodl se, že ji znásilní. Dívce pohrozil nožem a odvedl ji za přilehlé garáže, kde ji položil na zem a znásilnil. Děvče kvůli tomu dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Petr Flajšingr na lavici obžalovaných.

Flajšigr trpí sexuální deviací, spojenou s agresivním chováním. Před soudem i na policii přiznal, že s dívkou souložil, ale styk prý byl dobrovolný a žádné násilí prý nepoužil. Navíc tvrdil, že její věk odhadoval na 18 až 20 let.

Nepotřebuje navazovat se ženou nějaký vztah, ale pro své uspokojení používá násilí. Je sexuálním agresorem.
soudce Petr Mráka

To ale podle soudu vyvrátila nejen výpověď znásilněné, ale i jejích kamarádů, kterým se bezprostředně po události svěřila. "Neměla důvod lhát a zastírat, že s obžalovaným šla dobrovolně. Nikdy před tím jej neviděla. I znalci potvrdili, že děvče mluví pravdu," uvedl státní zástupce Milan Šimek.

Flajšingr byl souzen jako zvlášť nebezpečný recidivista. Už dvakrát stál před soudem za mravnostní delikty. Jako mladistvý znásilnil dospělou ženu a v lednu roku 2005 by odsouzen za další znásilnění na tři roky. V březnu 2006 byl podmíněně propuštěn se stanovenou čtyřletou zkušební dobou s dohledem, a v této lhůtě znásilňoval znovu.

"Znalci u něho zjistili sexuální poruchu. Nepotřebuje navazovat se ženou nějaký vztah, ale pro své uspokojení používá násilí. Je sexuálním agresorem," konstatoval předseda soudního senátu Petr Mráka.

Flajšingr se také musí podrobit ústavnímu sexuálnímu léčení a má povinnost zaplatit dívce 120 tisíc korun jako náhradu nemajetkové újmy. Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu k vyjádření.

Reklama

Výběr článků

Načítám