Hlavní obsah

Žhář zapálil v Ostravě auto krajské zastupitelky

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neznámý žhář zapálili v noci na pátek v Ostravě osobní auto patřící krajské zastupitelce za ČSSD. Oheň zaparkovaný vůz zničil. Majitelka podle policie škodu předběžně vyčíslila na 40 tisíc korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Kolem 03:05 neznámý pachatel zapálil zatím nezjištěnou látkou motorovou část vozidla, které bylo následným požárem zničeno,“ řekla Právu ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

„Byl to žhářský útok. Auto bylo zaparkované u domu metr od okna a metr a půl pod dřevěnou spodní částí krovu. Kdyby taxikář, který projížděl kolem, nezpozoroval požár auta, mohl být velmi rychle dům v plamenech,“ řekl Právu starosta Slezské Ostravy Antonín Maštalíř.

Podle ČTK v tu dobu v domě spaly tři děti a krajská zastupitelka. Maštalíř uvedl, že taxikář, který si hořícího auta všiml, zavolal hasiče a zazvonil na ženu v domě, a společně pak začali automobil hasit.

Holčáková řekla, že policie motiv prověřuje. Na otázku, zda pachatel použil zápalnou láhev, odpověděla: „Policisté zajistili stopy, v jakém skupenství látka byla, bude určeno po expertíze.“ Dodala, že policie případ vyšetřuje s podezřením na trestný čin poškozování cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám