Hlavní obsah

Dvě děti zemřely u Brna pod koly rychlíku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Dvě děti ve věku 10 a 14 let srazil v Brně-Komárově v pondělí večer rychlík jedoucí z Jeseníku do Brna. Podle nepotvrzených informací se jednalo o dva chlapce. Vlak jel rychlostí asi 90 km/h, děti pod vlak vběhly z vysoké trávy na vyvýšeném náspu, řekl Novinkám mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"V 18:36 mezi Chrlicemi a Brnem hlavním nádražím došlo ke sražení dvou dětí. Mám to potvrzeno od inspektora, který nyní jede na místo. Jednalo se o rychlík z Jeseníku do Brna,“ řekla Novinkám mluvčí Českých drah Katka Šubová.

Nehoda se stala v Brně-Komárově v prostoru nepřístupném pro cestující, tedy mimo vlakové nádraží, upřesnil Neusar.

"Strojvedoucí jel podle svých slov devadesátikilometrovou rychlostí. Trať je v místech tragédie vedena na vyvýšeném náspu. Děti vyběhly z vysoké trávy asi 40 metrů před lokomotivou. Přestože strojvedoucí použil rychlobrzdu, střetu nemohl zabránit. Nestačil ani zahoukat. Zastavil asi až 300 metrů za místem srážky," řekl Novinkám Neusar.

Provoz na trati mezi Brnem a Chrlicemi byl podle Neusara přerušen až do 21.51 hodin, dopravu cestujících zajišťovala náhradní autobusová doprava.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Barbora Zuchová uvedla, že na místo po zavolání v 18.45 okamžitě vyrazily dva záchranné týmy. "Lékař bohužel mohli namístě pouze konstatovat smrt obou dětí," sdělila mluvčí.

"Provoz na trati je zastaven, aby mohlo proběhnout ohledání místa," řekla Novinkám tisková mluvčí policie Brno-město Andrea Procházková. Jednalo se podle nepotvrzenýcjh informací o dva chlapce. Příčina nehody zatím není známa, dodala Procházková. Co předcházelo nehodě, nyní na místě zjišťují kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám