Hlavní obsah

U zatčeného našla policie granát bez pojistky

ČTK, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na více než hodinu bylo v pátek večer uzavřena dolní část Václavského náměstí v Praze. Kolem 17. hodiny zde zadrželi detektivové odboru boje s organizovaným zločinem cizince, kterého podezírají z podvodu. Při prohlídce jeho auta našli funkční ruční granát RG 4 bez jedné pojistky.

Článek

Policisté proto uzavřeli dolní polovinu Václavského náměstí - mezi Vodičkovou a Můstkem a přivolali pyrotechnika. Pyrotechnik granát odvezl ve speciálním kontejneru na místo, kde ho bezpečně zlikviduje.

Jde prý o podvodníka

Na místě byli v pohotovosti i hasiči a záchranka. "Bylo tam veliké riziko výbuchu," uvedla Eva Miklíková z pražské policie. Podezřelým je cizinec podezřelý z mnohamiliónových podvodů, dodala Miklíková, s tím, že policisté se případu věnují delší čas. Podrobnosti ale nechtěla říct, protože se to týká rozpracovaného případu.

Zatčený se schoval po kapucí

V 18.15 už byla uzavřena jen velmi malá část Václavského náměstí, na levé straně směrem od Vodičkovy ulice k Můstku. Náměstí bylo průjezdné a průchozí. Policejní páska obepínala malý prostor před obchodem Mexx.

Skupina policistů hlídala vůz zatčeného muže až do 18:30. Zásahu v tuto dobu klidně přihlíželo několik desítek lidí. Těsně před půl sedmou muži v civilu náhle odstranili pásku, za nimi rychle prošla skupina policistů a mladého muže, který se chránil bundou s kapucí, posadila do vozu a odvezla z místa zatčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám