Hlavní obsah

Zapálil dům, v němž spal malý syn a bývalá tchyně

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zvláštním způsobem řešil problémy spojené s rozpadem manželství 34letý muž na Brněnsku. V noci na sobotu zapálil rodinný dům, ve kterém spal jeho 11letý syn a bývalá tchyně. Předtím ještě v domku, do kterého se vloupal, zbil staršího syna.

Článek

Tragédii zabránil soused. „Dítě vynesl z hořícího domu. Šedesátileté ženě, kterou plameny uvěznily v prvním patře objektu, přistavil žebřík, po němž z hořícího domu unikla,“ řekl mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek.

Muže dohnalo k činu podle svých slov to, že se nebyl schopen vyrovnat s rozpadem svého manželství. V době útoku byl patrně pod vlivem alkoholu. Policie ho obvinila z pokusu vraždy a porušování domovní svobody. Hrozí mu až 15 let vězení. Muž je ve vazbě.

Zadržený je otcem dvou chlapců. Oba v noci na sobotu spali bez matky v domku své babičky. Kolem druhé hodiny v noci se jejich otec do domu vloupal. Napadl a zbil staršího syna. Pak založil požár a odešel. Chlapec si s ohněm nevěděl rady, zaběhl ale pro souseda, který jeho příbuzné před plameny zachránil.

Pachatel se později podle dostupných informací sám přihlásil na policii. "Nebýt včasné pomoci, mohl si jeho útok vyžádat dva životy," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám