Hlavní obsah

Cyklista zahynul v Brdech po srážce se zvířetem

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obavách o život manžela se obrátila na policii žena z obce v oblasti Mníšku pod Brdy poté, co se její manžel nevrátil v pátek z vyjížďky na kole. Bezvýslednou pátrací akci nakonec ukončilo v sobotu oznámení jednoho cyklisty, který našel tělo jednapadesátiletého muže v brdských kopcích. Policie vyšetřuje smrt jako dopravní nehodu, protože na kole našla zvířecí srst.

Článek

"Muž ležel bezvládně s hlavou v tůni," sdělila policejní mluvčí v Příbrami Monika Schindlová s tím, že nebylo zjištěno cizí zavinění a vše nasvědčuje tomu, že muž se stal obětí srážky s blíže neurčeným divokým zvířetem.

Policie nejprve na žádost manželky vyhlásila pátrací akci, které se zúčastnilo kromě deseti policistů ještě dvacet příslušníků aktivních záloh z Prahy, Středočeského kraje a Plzně. Policie pátrání navigovala s pomocí údajů od mobilního operátora, který sdělil přibližné místo posledního kontaktu mobilu hledaného muže se sítí.

Později byl do akce nasazen i vrtulník s termovizí, ale pátrání ukončil až nález jiného cyklisty, který objevil tělo náhodně při projíždce v terénu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám