Hlavní obsah

Syn žádný útok na školu nepřipravoval, tvrdí otec

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Bydžov

Otec studenta obviněného z přípravy bombového útoku na gymnázium v Novém Bydžově na Královéhradecku za svým synem stojí a je přesvědčen, že žádný trestný čin nepřipravoval.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Budova gymnázia v Novém Bydžově

Článek

„Šlo určitě o klukovinu. V jeho věku mají děti různé nápady, někde něco z hlouposti pronesl a to je dneska riskantní. Jen mě mrzí, že to došlo až tak daleko, že je syn ve vazbě. Kdybych se o tom dověděl, s klukem bych promluvil a věřím, že bych mu to vysvětlil,“ míní muž, který provozuje malou elektroopravnu.

Víc se v této fázi nechce vyjadřovat, aby synovi neuškodil. Dosud neměl možnost ho ve vazbě navštívit. „Zatím se všechno dojednává,“ dodal.

Sousedé ze vsi vzdálené necelých osm kilometrů od Bydžova, kde rodina žije, rovněž nejsou ochotni mluvit. „Nic o tom nevím, jen to, co se psalo v novinách a vysílalo v televizi,“ řekla žena středního věku, venčící psa. Na otázku, zda studenta zná, jen zakroutila odmítavě hlavou.

Policii na chlapce údajně upozornily dvě dívky. Studentova babička totiž řekla médiím, že ho slyšely, jak se svěřoval kamarádům, co se mu honí v hlavě. Stejně jako chlapcův otec odmítá, že by se její vnuk chystal na nějaké krveprolití.

Server tn.cz však včera uvedl, že policie u něj našla podrobné plány školy s rozmístěním výbušnin.

Podezřelé jsou i studentovy aktivity na internetu. Netajil se fascinací násilí a na některé weby umisťoval videa ze střelby na středních školách v zahraničí nebo tam zveřejnil svůj komiks s nacistickými symboly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám